Qui Som, Que Fem
Cuadro de texto: Treballem per un Pla de l'Avellà cap davanter
Cuadro de texto: ASSOCIACIÓ DE VEÏNS PLA DE L’AVELLÀ
Cuadro de texto: Si sou veïns de Cabrera de Mar o Vilassar de Mar i desitgeu formar part de la nostra Associació o desitgeu més informació. Cliqueu aquí.
Cuadro de texto: Entrada a Sorra, Ja.
Cuadro de texto: Historics El Pla
Cuadro de texto: Historics Platja 
Cuadro de texto: Serveis i Establiments del Pla
Cuadro de texto:    Qui som, que fem

L’Associació de Veïns Mar Pla de l’Avellà, a la que estan associats una bona part del veïnat.

 

Que fem: Treballar per un Pla de l’Avellà millor, col·laborar amb organitzacions humanitàries i ajuda a difondre la cultura dels nostres municipis. 

 

La nostra associació va ser fundada el 24 de novembre de 1990. Des de llavors s’ha vetllat tant per millorar la convivència, com la qualitat de vida de tots els veïns de Cabrera de Mar,  Vilassar de Mar i especialment els residents dels dos municipis, al Pla de l'Avellà.

 

També des de sempre s’ha interessat per la cultura dels nostres pobles, donant suport a iniciatives encaminades a protegir-la i divulgar-la. Dintre d’aquest àmbit som patrons de la Fundació Burriac a la que en el seu dia vàrem donar suport com membres fundadors i amb la col·laboració del Museu de la Marina de Vilassar vàrem editar una  col·lecció de plats amb els tipus de velers construïts per mestres d’aixa a Vilassar el segle XIX.

Cuadro de texto: Volem dinamitzar el Centre Cívic i per fer-ho necessitem veïns que tinguin alguna afició que vulguin promociona.

Si teniu idees. També seran benvingudes.

Voleu contacta amb nosaltres.

 

Els objectius que varen  fixar-se aquell llunyà novembre de 1990 i els que varen plantejar-se posteriorment s’han anat aconseguint:

 

Un nou clavegueram que ha evitat noves inundacions dels nostres habitatges.

El pas de vianants sota l’antiga N-II i l’ampliació del pas de la Riera del Vinyals per sota la mateixa.

Les línies d'electricitat d’alta, mitja i baixa tensió s’han anat soterrant, ja tenim el compromís de l’Ajuntament de Cabrera de deixar-les totes soterrades promptament i s’ha demanat a Vilassar que faci el mateix.  

Tenim funcionant un centre d’assistència primària (CAP).

Centres d'ensenyament (CEIP) pels nostres fills.

Un Centre Cívic amb diverses activitats per adults i nens.

La major part de la Rambla del Vinyals i el seu entorn arranjat i enjardinat.

L’any 2005 amb l’ampliació del Pla s’ha aconseguit un ampli espai verd amb dos pistes poliesportives i un nou espai pels més menuts.

Unes noves instal·lacions per la petanca.

El servei de Bus.

L'estació de RENFE que tant ens va costar aconseguir

El nou enllumenat de tots els carrers del termini  municipal de Cabrera enllestit i s’ha demanat a Vilassar que faci la mateixa actuació en el seu termini municipal.

El curs  2007-2008 també tindrem l’escola bressol.

 

Ja qui comença a qüestionar-se el futur de la nostra entitat, donat que s’han assolit la majoria de reivindicacions i actualment el Pla s’ha convertit en un indret privilegiat, sense malifetes urbanístiques, bones comunicacions (passant per caixa), espais verds i una bona quantitat d’equipaments públics i privats.

Nosaltres afegim que també disposem d’una bona situació geogràfica, una bona platja i  la serralada litoral a 20 minuts caminant. Però aquests 20 minuts que tardem a arribar al centre del poble ja son raó suficient per defensar la continuïtat de la nostra entitat.

 

En els veïnats allunyats del centre del poble, l'existència d’una associació com la nostra, possibilita fer arribar a l’equip de govern del municipi, les necessitats i suggeriments amb més força que si ho fem individualment. Moltes vegades, les nostres necessitats i prioritats estan allunyades de les previsions municipals i una entitat com la nostra permet recollir l’interès majoritari del veïnat i arribar acords consensuats. Altres moments, les nostres accions han donat el recolzament necessari, perquè els nostres municipis pugessin negociar amb més força, davant les administracions superiors.

 

Un altre, qüestió que avala la nostra existència és el fet d’estar dividits entre dos municipis, ja que tenim de procurar que les actuacions que fa un municipi, tinguin continuïtat a l’altre.

 

El fet que tinguem assolida una bona part de les necessitats del passat, no vol dir que en el futur no en sorgeixin de noves, i més quan l’extensió del Pla a augmentat, amb el conseqüent augment d’habitatges i lògicament de veïns.

 

Tant important és assolir unes infraestructures, com un manteniment adient, i nosaltres vetllem, perquè així sigui. Dintre d’aquest apartat, enguany s’ha fet la capa asfàltica de les Agudes  i tenim enllestit el nou enllumenat.

 

Encara tenim temes pendents de molta importància:

 

El soterrament de la Riera del Vinyals pel perill que suposa, cada vegada que plou amb intensitat. Com ja sou coneixedors molts de vosaltres, el passat 30 de novembre el Parlament de Catalunya va aprovar una preposició no de llei, segons la qual s’insta a la Generalitat a incloure en la seva programació la canalització de la Riera del Vinyals. Aquest fet és un pas important, però com ja sabeu, no garanteix que l’obra es dugui a terma de seguida. Primer, perquè una proposició no de llei no és d'obligat compliment pel govern i desprès cal tindré aprovada una partida pressupostaria. En aquest cas tindria d’estar en els pressupostos de l’ACA (Agencia Catalana de l’Aigua) del proper any.

L’esperança: Tenim el compromís de tots els partits amb representació a Cabrera de fer-ho durant la legislatura 2007-2011. Esperem el compliment de les seves promeses electorals. Tenien d’haver començat el mes de febrer de 2008, pero sembla ser que de moment hi ha altres prioritats i no  donen una nova data. 

 

Trobar una solució a la falta de protecció dels usuaris de l'Estació de RENFE, davant les inclemències climatològiques. La conservació en bon estat de l’accés per persones amb problemes de mobilitat.

La freqüència de trens amb aturada a la nostra estació, s’ha incrementat des de setembre, però tenim d’aconseguir que s’ha aturin tots. Tambè s’ha demanat la instal-lació de cameras de seguretat al pas soterrat.

 

El soterrament de les línies telefòniques, eliminant el teixit de cables que penjant i creuant els carrers amb pals de fusta contaminant, en la part més antiga del Pla  (procureu no clavar-vos cap estella, infecció assegurada) que també provoquen contaminació medi ambiental.  Aquest entramat de fils penjant, també son els causants d’una velocitat de connexió ADSL 20 megas, molt per sota de la que podríem assolir.

 

En el Pla de l’Avellà disposem de suficient espai públic per disposar de contenidors soterrats de brossa i eliminar els actuals contenidors dels nostres carrers. Considerem necessària la ubicació de contenidors soterrats, ja.

 

Sempre surten nous temes, com ha estat l’última ampliació del Pla o altres, com la desfeta de la nostra platja i la desaparició engolit pel mar d’un tram del camí, que en el futur tenia de ser una prolongació del passeig marítim que possibilitaria anar de Mataró a Barcelona per la platja.

 

Desprès de nombroses denuncies en els mitjans, converses amb els responsables polítics i mobilitzacions, aquest any una vegada més s'ha aconseguit l’objectiu,  la regeneració de la platja i el desmuntatge de l’escullera que va fer la RENFE l’any 2003, per protegir les vies del tren.  Hores d’ara ja tenim pràcticament enllestit el nou camí fins  l’altura de la rotonda de la N-II (Aldi).  Ara caldria que Vilassar i Cabrera acordessin projectar i realitzar un passeig marítim com cal, entre la Riera del Cintet i el Torrent del Molí. De moment ens conformem si Vilassar arreglar el seu tram, que més aviat sembla l’indret d’un país tercermundista, que la platja d’un país avançat.

 

Seguirem treballant amb altres entitats i recolzant als nostres municipis,  per aconseguir que el camí s’ha allargui cap el nord fins Mataró i per la construcció del tram que falta de  Vilassar de Mar fins Premia de Mar, que en el futur ens facilitarà anar passejant per  platja fins Mataró o Barcelona. També recolzem la conversió de la N-II en un passeig.

 

Per acabar, volem fer-vos coneixedors que estem  treballant per augmentar la seguretat del nostre veïnat.

                                                                                                                                     Si voleu més informació. Polseu aquí.

Cuadro de texto:  
Som una associació, plural, independent, sense cap mena de vincle amb cap organització política o privada, i vetllem per aconseguir el millor entorn, per gaudir-lo amb els nostres, a la vegada que veiem creixa els nostres fills en un ambient saludable i respectuós amb el medi, per això molts de nosaltres vàrem decidir un bon dia i encert, traslladar-nos a viure al Pla de l’Avellà.

Volem seguir sumant, associats.  La quota anual es casi simbòlica, 15 € anuals per família, que inclou una participació de 2,40€, en el numero de la loteria de Nadal que juga la nostra Associació.

    Per un Pla de l’Avellà millor i un indret cap davanter, associat.
                Donem-nos més força.

Informació

 

Centre Cívic 

Associació de Veïns Mar Pla de l’Avellà.

Cl.  Joan XXIII nº 1

Pla de l’Avellà Cabrera de Mar ( 08349 )

Com que també ens agrada la gresca,  dintre de les activitats d’oci i lleure, tots els anys durant la setmana de Ntra Sra del Carme (la segona o tercera setmana de juliol), organitzem la Festa d’Estiu del Pla, que dona l’oportunitat d’apropar-nos i relacionar-nos, marqueu aquesta setmana a la vostra agenda,  perquè pugem gaudir-la tots plegats.

No oblideu comprar amb anticipació, el tiquet del sopar que organitzem la nit del ball. Polseu aquí.

Formulari d’alta:

Formulario de alta:

Cuadro de texto: Informació Veïns
Cuadro de texto: FESTA D’ESTIU 2008
 
Gracies a tots, per la vostra participació.
Cuadro de texto: Lloc Pla de l’Avellà
Cuadro de texto: BLOG DE L’ASSOCIACIÓ
Cuadro de texto: Feste d’Estiu del 
Pla de l’Avellà.

La Festa de tots
Cuadro de texto: Feste d’Estiu del 
Pla de l’Avellà.
Un mar d’emocions
Viules 
i gaudeix-les